Meeleolukat Grenache’i päeva!

01.11.2017

Et aimu saada, missugused veinid selle Hispaaniapärase nime taga peituvad, tutvustame täna Coto De Hayas Garnacha Centenaria veini.

ViinamarI_Garnacha_EST

Tegemist on täidlase, marjaselt tiheda struktuurse karakteriga punaveiniga, mis täidab klaasi rubiinpunase värviga.

Aroom on struktuurselt marjane ja tihe: tunda on üleküpsenud põldmarju, mustsõstramoosi ja kuivatatud viigimarju, mida virgutab elav piprane tanniinsus. Aroomi lõppu täiendavad magusad vürtsid, vanilje… ja kaneel koos mõrušokolaadi ning röstitud kohviubadega.

Maitses domineerivad tumedad üleküpsenud metsamarjad, pamplid, mustsõstrad ja põldmarjad. Järelmaitsesse lisandub mõrušokolaadi, magusaid vürtse, nelki ning purustatud musta terapipart.

Väärtust lisab fakt, et viinamarjad on korjatud ca 100 aasta vanustelt Gobelet meetodil seotud viinapuudelt, mille saagikus on alla 1kg marju ühe viinapuu kohta. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja laagerdub 4 kuud uutes prantsuse tammevaatides.

Mekib imeliselt tugevamate liharoogade kõrvale, näiteks grillitud/röstitud veisefilee, lambafilee ja väikeulukite liha juurde. Sobib hästi ka metsloomalihast pajaroogade, laagerdunud küpsete juustude ja lambapiimajuustu kõrvale.