Gautier – 10 põlvkonda teadmisi ja lihvitud võtteid

25.02.2016

Konjak on brändi, kuid kaugeltki mitte iga brändi pole konjak. Laiemas mõistes on brändi igasugune alkohoolne jook, mis on destilleeritud veinist või kääritatud puuviljamahlast ja seejärel tammevaati laagerduma pandud. Konjakiks võib nimetada aga üksnes viinamarjaveini destilleerimisel saadud jooki, mis on valminud Prantsusmaal Cognac’i linnas või selle lähiümbruses. Cognac’i muudavadki eriliseks suurepärane mullastik ning karmid seadused, mis konjaki autentsust ja kvaliteeti kaitsevad.

Konjak, mis kindlasti mainimist väärib, on Gautier. Isegi nende konjakimaja, millest jõgi läbi voolab, on juba nii eriskummaline, et seal ainult erilised asjad sündida saavadki.

Kui Louis Gautier 1755. aastal kuningalt loa konjakit valmistada sai, rajas hakkaja mees ettenägelikult oma keldrid maalilisse vesiveskisse, mille alt Osme jõgi läbi lookleb.

Huvitav panipaiga valik on end kuhjaga ära tasunud: pidevalt voolav vesi on hoiuruumidesse loonud niiske ja mõõduka temperatuuriga keskkonna, mis on juba aastasadu kaasa aidanud Gautier konjaki tasakaalustatud laagerdumisele.

259 aasta jooksul meistrite poolt kogutud teadmised ja unikaalne valmimiskoht on Gautier konjakist teinud väga omapärase joogi, millel on unustamatult mahe ja aromaatne maitse.

Gautier on üks vanimaid konjakimaju, mille ajalugu on kestnud juba üle kümne põlvkonna ja mis kuni 1995. aastani oli perekonna juhatada. Gautier’i lugu sai kaudselt alguse juba 1644. aastal, kui Charles Gautier abiellus veinimeistri tütrega. Nende lapselaps Louis Gautier oli aga see, kes hakkas ieseisvalt konjakit tootma ning pani alguse pikkadele peretraditsioonidele.

Konjak sobib nautimiseks puhtalt iseseisva joogina toatemperatuurilTekst: Avallone AS

Gautier Cognac Vs

    Gautier Cognac Vs

Gautier konjakimaja

Gautier konjakimaja

Gautier Cognac Vsop

Gautier Cognac Vsop